הוראות הכנה
מרכיבים
5 בצלים גדולים קצוצים דק
2 חב' פטריות שמפיניון טריות חתוכות לקוביות קטנות
1 חב' פטריות פורטבלו טריות חתוכות לקוביות קטנות
1 חב' פטריות ירדן טריות חתוכות לקוביות בינוניות
2-3 פטריות פורטבלו טריות חתוכות לקוביות בינוניות
3 כפות אבקת מרק פטריות מוקרם (קנור)
ליטר וחצי חלב
ליטר מים חמים
2 שיני שום קצוצות דק
3 כפות קמח
שמן זית
מלח
פלפל
אופן ההכנה
שמים מעט שמן זית בסיר גדול (הסיר יכיל לבסוף את המרק) ומוסיפים את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את השום ומטגנים קלות.
מוסיפים את הפטריות החצוכות דק (שמפיניון + פורטבלו)
ממשיכים לבשל עד שהפטריות הצטמצמו וחל מהנוזל התאדה.
מוסיפים את הקמח ומערבבים (נוצרת מעין עיסה, זה בסדר...).
מערבבים את אבקת המרק במים, מוסיפים לסיר ומערבבים.
מוסיפים את החלב והתבלינים ומשאירים על האש עד לרתיחה.
לאחר שהמרק רתח מוסיפים את הפטריות החתוכות בגודל בינוני.
ממשיכים לבשל עד לדרגת הסמיכות הרצויה (אם המרק סמיך מדי אפשר להוסיף מים/חלב לפי הטעם).
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
