הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות פטריות פרוצי'ני מיובשות
כוס מים רותחים
כף חמאה
כרישה בינונית
2 בצלי שאלוט קצוצים דק
1 שן שום כתושה
1/4 1 ליטר ציר ירקות
חצי כף טימין יבש
250 מ"ל שמנת מתוקה
מלח
פלפל
8 פטריות שמפיניון טריות
פרחי טימין טריים לקישוט
אופן ההכנה
משרים את פטריות הפרוצ'יני במים רותחים במשך 30 דקות ומבשלים אותן באותם מים במשך 10 דקות. מסננים את הפטריות, שומרים את המים ומסננים אותם בשנית.
מאדים את השום, בצלי השאלוט והכרישה כ-5 דקות בחמאה. מוסיפים את פטריות השמפיניון הטריות לסיר ומטגנים על אש בינונית למשך 5 דקות עד לריכוך. מוסיפים את הפורצ'יני, מי ההשריה של הפורצ'יני, ציר הירקות, טימין יבש, מלח ופלפל. מבשלים למשך 10 דקות.
טוחנים את המרק ומוסיפים תוך כדי את השמנת ומתקנים תיבול. לקישוט מפזרים פרחי טימין טריים.
מגיש:
מקור: לה סנטרל
שתף את המתכון
