הוראות הכנה
מרכיבים
50 גרם חמאה
1 בצל קצוץ
4 שני שום
מלח
5 פילפלים (ירוקים/צהובים/אדומים) קלויים וקלופים
1 פלפל חריף קצוץ
1 כוס חלב
1 שמנת מתוקה
תוספת :
עירית קצוצה/קרוטונים
שמנת חמוצה
אופן ההכנה
1. ממיסים את החמאה בסיר ,מוסיפים את הבצל ומטנים עד הזהבה קלה ומוסיפים שום ,מלח ומטגנים כחצי דקה.
2. מוסיפים את הפלפלים הקלויים ופילפל חריף ומטגנים כ 3 דקות , מעבירים את התערובת למעבד וטחנים עד לקבלת משחה ומחזירים לסיר ומוסיפים חלב ושמנת ומביאים לרתיחה , מנמיכים את הלבה לעוד כ 5 דקות עד להסמכה .
3. יוצקים לקערה ומפזרים מעט עירית קצוצה ,מניחים במרק כף שמנת חמוצה.
מגיש:
מקור: שף חי דוד (עם שינוים קלים)
שתף את המתכון
