חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק קניידלך
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק קניידלך, התחלתי להכין אותו ממש לא מזמן, br ומרק זה התגלה כהצלחה אצלנו במטבח המרוקאי.
מרק קניידלך
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק קניידלך, התחלתי להכין אותו ממש לא מזמן, br ומרק זה התגלה כהצלחה אצלנו במטבח המרוקאי.
הוראות הכנה
מרכיבים
לקניידלך:
2 כוסות קמח מצה
4 ביצים
אחד וחצי כוסות מים רותחים
2 כפות שמן
כף מלח
כפית פלפל שחור
כפית אבקת אפיה
חופן פטרוזליה
למרק:
12 כנפיים
12 גרונות עוף
3 גזרים קלופים וחתוכים
2 קישואים קלופים וחתוכים
2 בצלים שלמים קלופים
3 תפו"א חתוכים לקוביות בינוניות
חופן פטרוזליה
חופן כוסברה
מלח פלפל שחור
אבקת מרק עוף או ציר עוף ביתי
אופן ההכנה
בסיר הראשון של הקניידלך ממלאים מים ומביאים לרתיחה.
בקערה שופכים פנימה את הקמח מצות, ושתי כפות השמן, ומערבבים בידיים, מוסיפים את המלח והפלפל ואבקת האפיה, ולאחר מכן אוספים את הקמח כמו בהכנת קוסקוס בידיים כדי שכל הקמח מצות יוכל להיות עטוף בשמן ובתבלינים
מפרידים את הביצים ומוסיפים לקמח את החלמונים {הצהוב} ומערבבים היטב, כאן אין צורך להשתמש בידיים, לאחר מכן מוסיפים את המים הרותחים מערבבים ונותנים לבצק לנוח, בינתיים מקציפים את החלבונים לקצף לבן ונוקשה, לאחר כ-3 ד' בערך מוסיפים את החלבונים לבצק, וכאן משתמשים בידיים כי כף לא תצליח לקפל את הקצף לבצק. החלבונים נותנים את קלילותם לקניידלך.
לאחר מכן נותנים לבצק לנוח כ 3 ד' נוספות, בינתיים מוסיפים צרור פטרוזליה למים הרותחים, מרטיבים את הידיים ומתחילים ליצור כדורים קטנים, בגודל של כדור פינג פונג קטן , אל דאגה הם תופחים, לאחר שהבצק נגמר, מכסים את הסיר חלקית, וממניחים את האש לאש קטנה- בינונית, ונותנים לקניידלך להתבשל כ- 30 ד'
בסיר של המרק, שמים את הירקות, הירק, הגרונות, הכנפיים, ממלאים במים ומביאים לרתיחה מוספים אבקת מרק עוף מכסים חלקית, ומבשלים על אש בינונית עד שהירקות והבשר יתרככו,
לאחר שהקניידלך מוכן, וגם המרק יש להעביר בעדינות את הכדורים לסיר המרק כולל מי הבישול עם הפטרוזליה.
בתיאבון!
מגיש: רחליטה
מקור: רחליטה
שתף את המתכון