הוראות הכנה
מרכיבים
50 גרם חמאה
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 עגבנייה גדולה קצוצה
1 כף סוכר
1 קופסא (800 גרם) עגבניות מרוסקות
500 מ"ל מים
1 מיכל שמנת לבישול
מלח, פלפל שחור גרוס
להגשה: 1 שמנת חמוצה
אופן ההכנה
ממיסים את החמאה בסיר על להבה נמוכה, מוסיפים בצל ומאדים מספר דקות.
מוסיפים שום, עגבניה קצוצה וסוכר, ומאדים כדקה.
מוסיפים את העגבניות המרוסקות והמים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה.
טוחנים את המרק למרקם חלק.
מוסיפים שמנת לבישול ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם.
מביאים את המרק לסף רתיחה, יוצקים לקערות, מוסיפים כפית שמנת חמוצה לכל מנה וזורים מעט פלפל שחור גרוס מעל.
ב-ת-י-א-ב-ו-ן!
מגיש:
מקור: שי לי ליפא-אנג'ל
שתף את המתכון
