הוראות הכנה
מרכיבים
1 דלעת קטנה
100 גרם פטריות שמפיניון פרוסות דק
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כפית בצל קצוץ דק
30 גרם חמאה
מלח
פלפל
אופן ההכנה
חותכים כיפה בראש הדלעת (ושומרים אותה). מוציאים את גרעיני הדלעת בעזרת כף וזורקים אותם. סוגרים את הדלעת במכסה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך 45 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים בצלחת הגשה.
ממיסים בסיר קטן את החמאה. מטגנים את הבצל קלות. מוסיפים את הפטריות ומטגנים להזהבה. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מבשלים כשבע דקות על אש נמוכה.
מוזגים את המרק לתוך הדלעת ומגישים מיד.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
