הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג שעועית ירוקה טרייה ונקייה
200 גרם בייקון מעושן (גוש)
4 נקניקיות חזיר מעושנות
1 שורש סלרי
1 כרישה גדולה
1 בצל
2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וקצוצים לקוביות קטנות
1 שן שום קצוצה
40 גרם שמנת חמוצה
1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
מלח ופלפל
לרביכה: 25 גרם חמאה
25 גרם קמח
25 מ"ל ציר ירקות
אופן ההכנה
קוצצים דק את השעועית, הכרישה, שורש הסלרי והבצל לקוביות קטנות. מבשלים את הירקות הקצוצים במי מלח. מוסיפים את השום והבייקון ומבשלים כחצי שעה. מוסיפים את תפוחי האדמה ומבשלים עוד כרבע שעה ביחד. יוצרים רביכה מחומרי הרביכה. מוסיפים את הרביכה למרק. מתבלים במעט מלח ופלפל לפי הטעם. בנפרד מבשלים את הנקניקיות המעושנות כעשרים דקות במי מלח.
מוציאים את הבייקון מהמרק וחותכים לרצועות קטנות. את הנקניקיות המבושלות פורסים גס. יוצקים את המרק עם הירקות לצלחות הגשה. מוסיפים לכל צלחת מהבייקון ומהנקניקיות. מניחים כפית שמנת חמוצה במרכז הצלחת ומעטרים בפטרוזיליה.
מגיש:
מקור: שף ליה לינסטר
שתף את המתכון
