הוראות הכנה
מרכיבים
1 גרון הודו טרי ופרוס ל-8- פרוסות
2 כוסות שעועית לבנה {להשרות במים לילה לפני}
1 בצל קצוץ ומטוגן
2 שני שום כתוש
3 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
1 גזר קצוץ ומטוגן{לטגן יחד עם הבצל}
צרור-פטרוזיליה,שמיר,כוסברה טריים
1 גבעול סלרי פרוס לפרוסות גדולות
½ כוס איטריות דקות
½ כפית פלפל שחור טחון
¼ כפית פלפל חריף יבש טחון
1 כף מלח
1 כף אבקת מרק עוף
½ כף כורכום
1 כף כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
¼ כוס שמן לטיגון
מים לפי צורך
אופן ההכנה
בסיר בישול{5-ליטר}לבשל שעועית כשעה ולהוסיף את פרוסות הגרון,להמשיך לבשל עוד שעה
לטגן בשמן את הבצל והגזר ולהוסיף לסיר.
להוסיף קוביות תפוחי האדמה ואת התבלינים, המים{סיר מלא},להנמיך את הלהבה ולבשל עוד 20 דקות.להוסיף איטריות לקשור את הירק בחוט כך שלא יתפזר בסיר{מי שאוהב עדיף לקצוץ ואז להוסיף לסיר}. לשפר תיבול אם יש צורך,לבשל 10 דקות נוספות.
הערה: אפשר להחליף את השעועית בעדשים.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: ביתי
שתף את המתכון
