חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק שעועית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק חם ומשביע.
מרק שעועית
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק חם ומשביע.
הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות שעועית לבנה, שהושרתה ללילה במים
2 ליטר ציר עוף (או מים)
1 גזר גדול , קלוף שלם
1 בצל קלוף, שלם
1 ראש שום, שלם
2 עצמות, מוח עצם
מעט עלי מרווה
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
שוטפים היטב את השעועית. שמים בסיר גדול את השעועית עם הציר, מוסיפים את הגזר, הבצל, השום ועצמות מח העצם. מוודאים שכל המרכיבים מכוסים בנוזל. מביאים לרתיחה , מוסיפים עלי מרווה, מנמיכים את האש ומבשלים שעתיים. חשוב לוודא שהנוזלים לא מתאדים מדי, להוסיף מים רותחים במידת הצורך. מוציאים בזהירות את הגזר והבצל, השום והעצמות, מסננים את השעועית ושומרים נוזלי הבישול. טוחנים את השעועית בבלנדר, תוך הוספת נוזלי הבישול עד למרקם הרצוי.
בהגשה: אפשר לזלף שמן כמהין או שמן זית ולפזר בצל ירוק קצוץ דק.
מגיש: amitsur
מקור: קארין גורן ידיעות אחרונות
שתף את המתכון