חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק שפע ירקות (בחתוך עדין)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מרק ירקות "כולבו" עם שפע ירקות. brכל הירקות חתוכים ל"אטריות" וזו צורתם הסופית במרק הצבעוני והטעים.
מרק שפע ירקות (בחתוך עדין)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מרק ירקות "כולבו" עם שפע ירקות. brכל הירקות חתוכים ל"אטריות" וזו צורתם הסופית במרק הצבעוני והטעים.
הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 שורש סלרי
1/2 שורש פטרוזיליה
1/2 פלפל אדום מתוק (או גמבה)
3 גזרים בינוניים
8 גבעולי סלרי (רק עלים)
2 תפוחי אדמה
1 בצל גדול
1 חופן פטרוזיליה (עלים) קצוץ דק
1 חופן שמיר קצוץ
50 גר' מרגרינה בטעם חמאה
10 כוסות מים
3 כפות אבקת מרק עוף (או "ציר עוף"- ראה הערה בהכנה)
1 כפית מחוקה מלח דק
מעט פלפל שחור טחון טרי
גרעיני חמניות קלופים וקלויים לקישוט בהגשה
אופן ההכנה
בסיר גדול (8 ליטר) להמיס מרגרינה , להוסיף בצל קצוץ לקוביות קטנות ולהשחים.
לקלוף כל הירקות לעבד במעבד מזון לצורת אטריות גסות. להפריד עלי סלרי מהגבעולים ולקצוץ לרצועות דקות. פטרוזיליה ושמיר לקצוץ דק.
כאשר הבצל מושחם להוסיף מים וכל הירקות החתוכים להוסיף את הטיבול (אבקת מרק עוף , פלפל שחור טחון, ומלח).
לבחוש ולהביא לרתיחה. לבשל על אש קטנה 3/4 שעה מכוסה במכסה.
להגשה יש לצקת לצלחת הגשה ולקשט בחמניות קלויות.
את יתרת המרק ניתן לחלק לכלים ולהקפיא לשמוש בפעם אחרת.
הערה:
לאחרונה יצא לסופרמרקטים "ציר עוף" של "קנור". אפשר לשפר את המרק ע"י שמוש ב"ציר עוף" של קנור במקום אבקת מרק עוף.
יש להכין את ציר העוף בנפרד לפי ההוראות שעל הקופסא ולהוסיף לירקות בסיר במקום המים.
יש לבדוק את המרק לפני הוספת מלח !
מגיש: amitsur
מקור: עצמי
שתף את המתכון