הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 שורש סלרי
1/2 שורש פטרוזיליה
1/2 פלפל אדום מתוק (או גמבה)
3 גזרים בינוניים
8 גבעולי סלרי (רק עלים)
2 תפוחי אדמה
1 בצל גדול
1 חופן פטרוזיליה (עלים) קצוץ דק
1 חופן שמיר קצוץ
50 גר' מרגרינה בטעם חמאה
10 כוסות מים
3 כפות אבקת מרק עוף (או "ציר עוף"- ראה הערה בהכנה)
1 כפית מחוקה מלח דק
מעט פלפל שחור טחון טרי
גרעיני חמניות קלופים וקלויים לקישוט בהגשה
אופן ההכנה
בסיר גדול (8 ליטר) להמיס מרגרינה , להוסיף בצל קצוץ לקוביות קטנות ולהשחים.
לקלוף כל הירקות לעבד במעבד מזון לצורת אטריות גסות. להפריד עלי סלרי מהגבעולים ולקצוץ לרצועות דקות. פטרוזיליה ושמיר לקצוץ דק.
כאשר הבצל מושחם להוסיף מים וכל הירקות החתוכים להוסיף את הטיבול (אבקת מרק עוף , פלפל שחור טחון, ומלח).
לבחוש ולהביא לרתיחה. לבשל על אש קטנה 3/4 שעה מכוסה במכסה.
להגשה יש לצקת לצלחת הגשה ולקשט בחמניות קלויות.
את יתרת המרק ניתן לחלק לכלים ולהקפיא לשמוש בפעם אחרת.
הערה:
לאחרונה יצא לסופרמרקטים "ציר עוף" של "קנור". אפשר לשפר את המרק ע"י שמוש ב"ציר עוף" של קנור במקום אבקת מרק עוף.
יש להכין את ציר העוף בנפרד לפי ההוראות שעל הקופסא ולהוסיף לירקות בסיר במקום המים.
יש לבדוק את המרק לפני הוספת מלח !
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
