חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק תות ו"טראפלס" נענע
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק קר לקיץ. קינוח נפלא בתוספת מיוחדת של "טראפלס" נענע.
מרק תות ו"טראפלס" נענע
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק קר לקיץ. קינוח נפלא בתוספת מיוחדת של "טראפלס" נענע.
הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם תות טרי (אפשר גם קפוא אם אין טרי)
65 גרם סוכר
35 מ"ל מים
½ מקל וניל
10 מ"ל ליקר "קסיס"
1 כף מיץ לימון טבעי
ל"טראפלס" נענע :
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו), שבור לקוביות
צרור עלי נענע טריה
שקית תה ירוק בטעם נענע.
אופן ההכנה
להכנת המרק מרתיחים בסיר מים, סוכר ומקל וניל. מסירים מן האש ומצננים. טוחנים במעבד מזון את התותים. מוסיפים את נוזל הסוכר ואת שאר החומרים וממשיכים לטחון למרק חלק.
מקררים היטב במקרר.
להכנת "טראפלס" נענע מחממים שמנת בסיר עם עלי נענע עד לסף רתיחה. מסירים מן האש ומשרים ½ שעה לספיגת טעמים. שמים את השוקולד השבור בקערה. מסננים את העלים ומחזירים את השמנת לסיר. מביאים לרתיחה ויוצקים על השוקולד. מערבבים היטב עד להמסת כל השוקולד. יוצקים לתבנית או לכלי בגודל 15X25 ס"מ, מרופד בניר אפייה. מקפיאים למשך לילה. מחלצים מן התבנית וחותכים לקוביות שוות בגודל ½1 ס"מ.
ההגשה:
מוזגים מרק קר לכוסית שקופה קטנה ומוסיפים "טראפל" קפוא. מגישים מיד.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: תהל בלומנפלד ידיעות אחרונות
שתף את המתכון