חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק תירס קלי קלות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק תירס לא דיאטטי בכלל, אבל קל להכנה והעיקר - גם הילדים אוכלים אותו בהנאה גדולה
מרק תירס קלי קלות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק תירס לא דיאטטי בכלל, אבל קל להכנה והעיקר - גם הילדים אוכלים אותו בהנאה גדולה
הוראות הכנה
מרכיבים
100 גרם חמאה
2 בצלים בינוניים/גדולים קצוצים
1-2 קופסת תירס משומר ללא הנוזלים
1 קופסת תירס משומר שריסקנו את תכולתו (כולל הנוזלים) בבלנדר
אבקת מרק עוף קנור
מלח, פלפל לבן
מים
1-2 כפות קורנפלור
2 ביצים טרופות
אפשרות: להוסיף גם מעט כורכום לחיזוק הטעמים
להגשה:
שמן סומסום
בצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה
ממיסים את החמאה בסיר גדול .
מטגנים את הבצלים עד שהם הופכים לשקופים ורכים.
מוסיפים את התירס המשומר השלם, מערבבים ומטגנים כשתי דקות.
מוסיפים את התירס המרוסק ומערבבים.
מתבלים באבקת המרק, המלח הפלפל הלבן ומערבבים.
מוסיפים מים (לי יוצא להוסיף בערך 2-3 ליטר מים) ומערבבים.
כשהמרק רותח , מערבבים את הקורנפלור, בכלי נפרד, במעט מים קרים ומוסיפים למרק, לסמיכות.
ברתיחה הבאה יוצקים את הביצים הטרופות לאט לאט, וממשיכים לבשל עוד כמה דקות.
להגשה: מעל המרק בצלחות האישיות ניתן להוסיף שמן סומסום ולבזוק מעט בצל ירוק קצוץ.
בתיאבון!
מגיש: kalla
מקור: אישי
שתף את המתכון