הוראות הכנה
מרכיבים
50 גרם חמאה
3 שיני שום כתושות
400 גרם תרד (קפוא וטחון דק - לא גס)
1 כף קמח
4 כוסות חלב
1 כוס שמנת מתוקה
פלפל לבן
מלח
אגוז מוסקט - מגורר
גבינה מלוחה
אופן ההכנה
הכנה: מאדים בחמאה את שיני השום הכתושות. מוסיפים את מחית התרד ומערבבים. מפזרים את הקמח מעל, מערבבים, מוסיפים חלב ומרתיחים. יוצקים למרק את השמנת המתוקה, מתבלים בפלפל לבן, מלח ואגוז מוסקט מגורר, מרתיחים שוב, וממשיכים לבשל עד כרבע שעה. מגישים בקעריות מרק כשבתוכן קוביות גבינה מלוחה שיוצקים מעליהן את המרק. מגישים חם. במקום תרד קפוא מוכן אפשר לחלוט תרד טרי במים רותחים ולטחון במעבד מזון למחית.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
