הוראות הכנה
מרכיבים
1 בצל גדול קצוץ דק
2 כפות שמן
1/3 כוס עדשים אדומות שטופות
1/3 כוס עדשים ירוקות שטופות
7 כוסות מים
כף אבקת מרק עוף
כפית פפריקה מתוקה או חריפה (לפי הטעם)
קורט כורכום
מלח,פלפל
רבע כפית כמון
אופן ההכנה
מטגנים בצל בשמן , בסיר מרק גדול, על להבה גבוהה עד שהוא זהוב בהיר.
מוסיפים את העדשים ומערבבים. מתבלים בכמון, כורכום, פפריקה, אבקת מרק ומערבבים.
ממשיכים לטגן כדקה נוספת. מוסיפים את המים, מלח ופלפל.
כשהמרק רותח מנמיכים להבה ומכסים. מבשלים כ- 40 דקות.
המרק מוכן כאשר העדשים הירוקות רכות והאדומות כמעט מתפוררות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
