הוראות הכנה
מרכיבים
1 כרשה גדולה
3 גזרים
1 סלרי גבעולים
3 כפות שמן זית
500 גרם עדשים שחורות או ירוקות (אפשר גם תערובת)
1 כפית כורכום
קורט כמון
מלח, פלפל
2 עלי דפנה
מיץ מ-½ לימון
אופן ההכנה
מנקים את הירקות,וקולפים את הגזרים. פורסים את הכרשה לפרוסות דקות ומטגנים בשמן זית עד שמתרככת מעט. חותכים את הגזרים לקוביות ופורסים את גבעולי הסלרי., מוסיפים לסיר ומאדים יחד עוד כמה דקות.
מוסיפים את העדשים ומערבבים. יוצקים לסיר מים מעט מעבר לכסוי.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים , בסיר מכוסה חלקית, כ-20 דקות.
בודקים אם יש מספיק נוזלים (אם לא , משלימים עם מים רותחים), מוסיפים מיץ לימון וממשיכים לבשל עד שהעדשים רכות מאד ( עוד 10 - 20 דקות , תלוי בסוג העדשים).
מסלקים את עלי הדפנה , מגישים בתוספת אורז , קוסקוס או קינואה.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
