חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ניוקי בטטה ברוטב אגוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ניוקי בטטה ברוטב אגוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
3 בטטות קלופות
¼ 1 כוסות קמח
150 גרם גבינת "גליל" מגוררת
מלח
פלפל שחור טחון
¾ כפית זנגביל הודי טחון
לרוטב:
100 גרם אגוזי מלך טחונים דק
1 כף חמאה
½ כוס יין לבן יבש
1 מיכל שמנת מתוקה
½ כפית אגוז מוסקט טחון
מלח
פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
1. מבשלים את הבטטות במים עד שהן מתרככות. מועכים למחית חלקה. מוסיפים את הקמח והגבינה ומתבלים במלח, בפלפל ובזנגביל. מערבבים היטב. מניחים בצד למשך שעתיים לפחות.
2. מחממים את החמאה במחבת. מוסיפים את האגוזים ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאגוזים יתחילו להשחים. מוסיפים את היין ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם לכדי מחצית הכמות. מוסיפים את השמנת ומתבלים באגוז מוסקט, במלח ובפלפל. ממשיכים לבשל על אש נמוכה כ 5-דקות נוספות.
3. מרתיחים מים בסיר גדול. לוקחים כמות של חצי כפית מהתערובת לניוקי ומחליקים בעזרת האצבע לתוך המים הרותחים. בכל פעם שהניוקי צפים, מוציאים מיד לקערה. ממשיכים כך עם שארית התערובת.
4. יוצקים את הרוטב לצלחת הגשה, מסדרים מעל את הניוקי ומגישים מיד.
מגיש: m73
מקור: תבליני מימון
שתף את המתכון