הוראות הכנה
מרכיבים
3 בטטות קלופות
¼ 1 כוסות קמח
150 גרם גבינת "גליל" מגוררת
מלח
פלפל שחור טחון
¾ כפית זנגביל הודי טחון
לרוטב:
100 גרם אגוזי מלך טחונים דק
1 כף חמאה
½ כוס יין לבן יבש
1 מיכל שמנת מתוקה
½ כפית אגוז מוסקט טחון
מלח
פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
1. מבשלים את הבטטות במים עד שהן מתרככות. מועכים למחית חלקה. מוסיפים את הקמח והגבינה ומתבלים במלח, בפלפל ובזנגביל. מערבבים היטב. מניחים בצד למשך שעתיים לפחות.
2. מחממים את החמאה במחבת. מוסיפים את האגוזים ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהאגוזים יתחילו להשחים. מוסיפים את היין ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם לכדי מחצית הכמות. מוסיפים את השמנת ומתבלים באגוז מוסקט, במלח ובפלפל. ממשיכים לבשל על אש נמוכה כ 5-דקות נוספות.
3. מרתיחים מים בסיר גדול. לוקחים כמות של חצי כפית מהתערובת לניוקי ומחליקים בעזרת האצבע לתוך המים הרותחים. בכל פעם שהניוקי צפים, מוציאים מיד לקערה. ממשיכים כך עם שארית התערובת.
4. יוצקים את הרוטב לצלחת הגשה, מסדרים מעל את הניוקי ומגישים מיד.
מגיש:
מקור: תבליני מימון
שתף את המתכון
