הוראות הכנה
מרכיבים
3 תפוחי אדמה כ-400 גרם
250 גרם עלי תרד צעיר שטוף
50גרם חמאה או מחמאה
1 חלמון (צהוב ביצה)
150 גרם קמח
מלח
אגוז מוסקט
אופן ההכנה
יש לבשל את התפוח-אדמה במים בקליפתם עם מעט מלח כאשר הם רכים יש להעביר לתבנית אפיה ולצלות בתנור בחום של 200 מעלות בערך 10 דקות כדי לייבש אותם
לחלות את התרד במים רותחים בערך 2 דקות ולקרר במי קרח לסחוט ולהעביר במעבד מזון כמה שניות בלבד.
לקלף את התפוח-אדמה כאשר הוא פושר יש למעוך עד לקבלת מחית חלקה להוסיף את החמאה החלמון והתרד חלק מהקמח ומעט מלח ואגוז מוסקט כאשר הבצק רך מידיי יש להוסיף קמח עד לקבלת בצק קטיפתי ומוצק .
לפתוח את הבצק לכמה חלקים ולהכין צורה של גלילים ארוכים בעובי של 2-סמ ולחתוך מנות קטנות בסכין חדה
להרתיח סיר מים עם מעט מלח ולבשל את הניוקי עד כשהם צפים למעלה.
צורת הגשה:
לחמם שמן זית במחבת להקפיץ את הניוקי קלות לפזר פרמזן עלי ריחן ולהגיש .
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
