חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"נפוליאון" פילו עם קצפת ופירות יער (פרווה)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שכבות של עלי פילו מזוגגים בקרמל וביניהם קצפת צמחית אוורירית בניחוח וניל ופירות יער חמצמצים-מתקתקים
"נפוליאון" פילו עם קצפת ופירות יער (פרווה)
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שכבות של עלי פילו מזוגגים בקרמל וביניהם קצפת צמחית אוורירית בניחוח וניל ופירות יער חמצמצים-מתקתקים
הוראות הכנה
מרכיבים
לעלי פילו מסוכרים:
4 עלי פילו
ביצה טרופה
סוכר
לפירות יער:
2 כפות סוכר
3 כפות מים
1 כוס פירות יער טריים או קפואים
1 כף ליקר דובדבנים (או קרם דה קסיס)
להגשה:
1 מיכל (250 מ"ל) קצפת צמחית ללא סוכר מסדרת השף הלבן
3 כפות סוכר
אופן ההכנה
. מורחים עלה פילו במעט ביצה טרופה, מניחים עוד עלה ומורחים שוב בביצה.
2. בעזרת כוס קורצים עיגולים ומפזרים מעליהם סוכר.
3. מניחים את עיגולי הפילו על תבנית עם נייר אפיה, כשצדם המסוכר כלפי מטה. מברישים במעט ביצה ושוב מפזרים סוכר מעל.
4. חוזרים על הפעולה עם שני העלים הנותרים.
5. אופים בתנור בחום של 190 מעלות למשך כ-4 דקות עד הזהבה.
6. לקראת ההגשה, מרתיחים מים וסוכר עד לקבלת סירופ. מוסיפים פירות יער וליקר דובדבנים ומרתיחים עוד דקה.
7. מקציפים את הקצפת הצמחית במערבל ותוך כדי הקצפה מוסיפים את הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה ומעבירים לשק זילוף.
8. להגשה, מניחים עיגול פילו בצלחת, מזלפים מעליו קצפת ומפזרים פירות יער.
יוצרים שכבה נוספת של בצק – קצפת – פירות ומסיימים בעלה פילו.
מגיש: ליאןן
מקור: השף יניב גור אריה
שתף את המתכון