הוראות הכנה
מרכיבים
1 קופסת שניצל תירס קפוא
1-2 קישואים קלופים ופרוסים
1 בטטה פרוסה
2 עגבניות קלופות חתוכות לרבעים
1 ראש שום חתוך ל-2
1 גבעול סלרי חתוך דק
2 גזר פרוסים
1 שומר פרוס
1 בצל פרוס
2 פלפלים חתוכים לפרוסות
צרור קטן של פטרוזיליה קצוץ (לא חובה)
½ כפית אורגנו
½ כפית טבסקו
גבעול רוזמרין
גבעול טימין
½ כפית פלפל שחור
½ ק"ג תפוח אדמה חתוך
1 כף מלח
1 כף פפריקה
1/3 כוס שמן זית
2 כפות מיונז (לא חובה)
200 גרם גבינה מגורדת (בולגרית, עזים או מוצרלה)
1 שמנת מתוקה (אופציה)
אופן ההכנה
1. לערבב את כל הירקות, התבלינים ועשבי התיבול בקערה עם שמן הזית והמיונז.
2. לפזר את התערובת על תבנית אפיה (או פיירקס) ולהכניס לתנור חם בטמפרטורה של 170 מעלות מכוסה בנייר כסף.
3. כשהירקות מתחילים להתרכך, לחתוך את שניצל התירס לרצועות ולפזר על התבנית.
4. לאפות כ-15-20 דקות.
5. לפזר את הגבינה, לכבות את התנור ולהוציא לאחר כ-3-4 דקות.
6. להגיש חם.
מגיש:
מקור: השף ערן בר חיים
שתף את המתכון
