הוראות הכנה
מרכיבים
1 קג' קמח
4 כפות שמרים יבשים (הכי טוב)
100 גר' חמאה או מרגרינה
2 כפות אלכוהול או וודקה
קליפת לימון
4 ביצים בטמפ' החדר
4 כפות סוכר
אופציה: וניל
אופן ההכנה
לנפות את הקמח ולהכניס לקערה, ליצור גומה במרכז לתוכה להכניס את השמרים וכף סוכר וקצת מים פושרים, לתת לשמרים לתפוח. אחרי הטפיחה מוסיפים את הביצים למרכז (בגומה). קורט מלח על הקמח מסביב (לא בגומה) אלכוהול בגומה, קליפת לימון ווניל. בערך 1 ו3/4 כוס מים.
לשים פעם אחת. משאירים לתפוח בקערה (שמים בקערה קמח למטה את הסצק וקמח למעלה) מכסים במגבת יבשה וסוגרים בשקית ניילון
ומשאירים לתפוח עד לגודל פי שניים מהגודל המקורי.
פורסים מפה על השולחן/משטח עבודה עם הרבה קמח, מייבשים את הבצק קצת באויר.
מתחילים לקרוץ עיגולים מהבצק ומכדררים לכדורים "מושלמים" ומניחים על המפה במרחק 3 סמ' לפחות אחד מהשני.
מכסים במגבת/מפה (3/4 שעה משאירים לתפוח).
לחמם את השמן היטב, ולנמיך את האש לאש קטנה ולהתחיל לטגן את הסופגניות, בעת הטיגון לכסות את הסיר במכסה.
*** לדעתי לא מספיק סוכר במתכון הייתי מנסה להוסיף 2 כפות.
מגיש:
מקור: חסוי
שתף את המתכון
