הוראות הכנה
מרכיבים
להכנת הבצק:
50-גרם שמרית
3-ביצים
2-כפות שמן
2-כוסות מים פושרים{אפשר חלב}
6-כוסות קמח
100-גרם מרגרינה רכה
קורט- מלח
½-כוס סוכר
1-שקית סוכר וניל
2-כפות קוניאק/רום
קליפה מגוררת מחצי לימון
מילוי-1, ריבה מעורבת
מילוי-2,קרם:
3-חלמונים-1-חלמון
3-כוסות חלב
½ עד ¾-כוס סוכר
3-כפות קמח לבן
1-שקית סוכר וניל
50-גרם חמאה ללא מלח
1-כפית אינסטנט פודינג בטעם וניל
1-ליטר שמן לטיגון
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
לטרוף ביצים עם הסוכר ,סוכר וניל והמלח בקערת המערבל -כדקה.
להוסיף מים, קוניאק,קליפת לימון ולערבב היטב.
להוסיף 2 כוסות קמח ולפזר מעל את השמרית,להתחיל ללוש בצק תוך כדי הוספת 2 כוסות קמח.
לתת לבצק לנוח 10 דקות, להוסיף מרגרינה,להמשיך ללוש ולהוסיף בהדרגה את הקמח הנותר.
הבצק גמיש ורך, לכסות בניילון ולהתפיח שעה וחצי עד שעתיים במקום חמים.
לקמח משטח עבודה ובעזרת מערוך לרדד בצק לעובי של 2 ס"מ.
לקרוץ בעזרת כוס עיגולים ולשמן מעט כדי שלא יתייבשו, לכסות שוב ולהתפיח 1/2 שעה.
לחמם בסיר שמן ולהנמיך את הלהבה לבינוני{חשוב לשמור על חום אחיד כדי למנוע השחמה מהירה של הסופגניות מבחוץ} ולטגן אותן משני צדדים עד לקבלת צבע חום-זהב.
להניח את הסופגניות בכלי מרופד בנייר סופג ולמלא בריבה/קרם בעזרת מזרק.
לזרות מעל אבקת סוכר בנדיבות ולהגיש.
הכנת קרם וניל:
לחמם 2-כוסות חלב{לא להרתיח}בסיר ובמקביל לטרוף בקערה קטנה חלמונים עם הסוכר, להוסיף קמח ו-½-כוס חלב, לערבב היטב עד שלא ישארו גושי קמח{רצוי להעביר דרך מסננת}. להוסיף ½ כוס חלב שנותר, לערבב היטב ולהוסיף את כל התערובת לחלב שמתחמם בסיר.
להביא לרתיחה תוך כדי בחישה{לא להפסיק לבחוש},להנמיך את הלהבה למינימום ולהוסיף לתעורובת שמסמיכה סוכר וניל, אינסטנט פודינג, לערבב היטב ולהסיר מהאש.
להוסיף חמאה ולהבליע בתוך הקרם בבחישה.
להוסיף חלבון 1 ולהמשיך לבחוש עד שהקרם חלק ומבריק.
חג חנוכה שמח.
מגיש:
מקור: ביתי
שתף את המתכון
