חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סופגניות ממולאות בריבה או קרם וניל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתוך כמה גרסאות מעניינות גם אני שמחה להוסיף גרסה ביתית שלי לסופגניות מוצלחות, יפיפיות וטעימות במיוחד,ללא קשר לחנוכה אצלנו בבית היינו רגילים להכין ולמלא בקרם ורק בחנוכה החלפנו את הקרם בריבה.
סופגניות ממולאות בריבה או קרם וניל
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתוך כמה גרסאות מעניינות גם אני שמחה להוסיף גרסה ביתית שלי לסופגניות מוצלחות, יפיפיות וטעימות במיוחד,ללא קשר לחנוכה אצלנו בבית היינו רגילים להכין ולמלא בקרם ורק בחנוכה החלפנו את הקרם בריבה.
הוראות הכנה
מרכיבים
להכנת הבצק:
50-גרם שמרית
3-ביצים
2-כפות שמן
2-כוסות מים פושרים{אפשר חלב}
6-כוסות קמח
100-גרם מרגרינה רכה
קורט- מלח
½-כוס סוכר
1-שקית סוכר וניל
2-כפות קוניאק/רום
קליפה מגוררת מחצי לימון
מילוי-1, ריבה מעורבת
מילוי-2,קרם:
3-חלמונים-1-חלמון
3-כוסות חלב
½ עד ¾-כוס סוכר
3-כפות קמח לבן
1-שקית סוכר וניל
50-גרם חמאה ללא מלח
1-כפית אינסטנט פודינג בטעם וניל
1-ליטר שמן לטיגון
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה
לטרוף ביצים עם הסוכר ,סוכר וניל והמלח בקערת המערבל -כדקה.
להוסיף מים, קוניאק,קליפת לימון ולערבב היטב.
להוסיף 2 כוסות קמח ולפזר מעל את השמרית,להתחיל ללוש בצק תוך כדי הוספת 2 כוסות קמח.
לתת לבצק לנוח 10 דקות, להוסיף מרגרינה,להמשיך ללוש ולהוסיף בהדרגה את הקמח הנותר.
הבצק גמיש ורך, לכסות בניילון ולהתפיח שעה וחצי עד שעתיים במקום חמים.
לקמח משטח עבודה ובעזרת מערוך לרדד בצק לעובי של 2 ס"מ.
לקרוץ בעזרת כוס עיגולים ולשמן מעט כדי שלא יתייבשו, לכסות שוב ולהתפיח 1/2 שעה.
לחמם בסיר שמן ולהנמיך את הלהבה לבינוני{חשוב לשמור על חום אחיד כדי למנוע השחמה מהירה של הסופגניות מבחוץ} ולטגן אותן משני צדדים עד לקבלת צבע חום-זהב.
להניח את הסופגניות בכלי מרופד בנייר סופג ולמלא בריבה/קרם בעזרת מזרק.
לזרות מעל אבקת סוכר בנדיבות ולהגיש.
הכנת קרם וניל:
לחמם 2-כוסות חלב{לא להרתיח}בסיר ובמקביל לטרוף בקערה קטנה חלמונים עם הסוכר, להוסיף קמח ו-½-כוס חלב, לערבב היטב עד שלא ישארו גושי קמח{רצוי להעביר דרך מסננת}. להוסיף ½ כוס חלב שנותר, לערבב היטב ולהוסיף את כל התערובת לחלב שמתחמם בסיר.
להביא לרתיחה תוך כדי בחישה{לא להפסיק לבחוש},להנמיך את הלהבה למינימום ולהוסיף לתעורובת שמסמיכה סוכר וניל, אינסטנט פודינג, לערבב היטב ולהסיר מהאש.
להוסיף חמאה ולהבליע בתוך הקרם בבחישה.
להוסיף חלבון 1 ולהמשיך לבחוש עד שהקרם חלק ומבריק.
חג חנוכה שמח.
מגיש: רינת ספיר
מקור: ביתי
שתף את המתכון