חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סורבה לימון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אפשר להכין את הסורבה במכונת גלידה - אז המרקם ייצא חלק יותר br brאם מעדיפים מרקם של ברד (גרניטה) - עדיף להכין ידנית, ללא המכונה br br
סורבה לימון
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אפשר להכין את הסורבה במכונת גלידה - אז המרקם ייצא חלק יותר br brאם מעדיפים מרקם של ברד (גרניטה) - עדיף להכין ידנית, ללא המכונה br br
הוראות הכנה
מרכיבים
8 לימונים עסיסיים
2 תפוזים
½2 כוסות מים (625 מ"ל)
¾1 כוסות סוכר (350 ג"ר)
20-12 עלי נענע טריים (לפי הטעם)
אופן ההכנה
1. שוטפים את הלימונים והתפוזים היטב
2. בעזרת קולפן תפוחי אדמה חד מקלפים את הקליפה החיצונית - ללא הקליפה הפנימית הלבנה
3. מעבירים את הקליפות לסיר מצופה אמאייל או סיר נירוסטה (סירי אלומיניום פשוטים יגרמו
לתהליך כימי שיפגע בטעם הלימונים). מוסיפים את המים והסוכר ומביאים לאט לרתיחה
4. כשהסוכר נמס כולו מרתיחים על אש גדולה 3-4 דקות. מורידים מהאש ומצננים.
5. כשהסירופ התקרר מסננים לקערה
6. מכינים מיץ מהלימונים והתפוזים הערומים מקליפה ומסננים לסירופ
7. קורעים את עלי הנענע לחתיכות קטנות מאוד (עדיף מאשר לקצוץ עם סכין)
8. מכסים ומכניסים למקרר למשך הלילה
9. למחרת מעבירים לתבניות (לא עמוקות) ומקפיאים
10. מדי 45 דקות עד שעה מוציאים מהמקפיא ובעזרת מזלג מגרדים את שיכבת הסורבה
שקפאה סביב לדפנות התבנית ודוחפים למרכז התבנית שבה הסורבה עדיין נוזלי. חוזרים
על הפעולה פעמיים שלוש עד שהסורבה קפוא כולו
11. מערבבים לפני ההגשה
12. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור: דליה פן לרנר
שתף את המתכון