הוראות הכנה
מרכיבים
4 סטייקים של פילה בקר במשקל 200 גרם האחד
מלח ופלפל שחור גרוס
2 כפות שומן אווז
1 כוס יין אדום יבש ( מומלץ קברנה סוביניון)
1 גבעול טימין
1 כף סוכר
½ כוס ציר בקר
אופן ההכנה
ממליחים ומפלפלים את הסטייקים. מוסיפים למחבת לוהטת את שומן האווז. מטגנים את הבשר כדקה וחצי מכל צד לדרגת צלייה מדיום רייר. מוציאים לצלחת ושומרים מכוסה. מוסיפים למחבת את היין ומקרצפים את תחתיתה. מתבלים בתימין וסוכר ומצמצמים למחצית כמות הנוזלים. מוסיפים את הציר ושוב מצמצמים בחצי. מחזירים את הסטייקים למחבת לחצי דקה ומעבירים אותם לצלחות הגשה. מסננים את הרוטב ויוצקים על הסטייקים.
מגישים מייד.
מגיש:
מקור: שף אבי שטייניץ
שתף את המתכון
