חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סטייק "סייטן" ברוטב פלפלים ושמרי בירה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סטייק "סייטן" ברוטב פלפלים ושמרי בירה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
מרכיבים למרינדה:
500 גרם סייטן
1/3 כוס רוטב טריאקי (או סויה)
חופן עשבי תיבול קצוצים
שתי שיני שום כתושות
מעט ג´ינג´ר
2 כפות שמן זית לטיגון
מרכיבים לרוטב:
3 כוסות מים
½ כוס רוטב סויה
כף בזיליקום קצוץ
3 כפות אבקת שמרי בירה (ניתן להשיג בבתי הטבע)
2 כפות קורנפלור
1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות
½ פלפל צהוב, חתוך לרצועות דקות
שן שום קצוצה
אופן ההכנה
1. חותכים את הסייטן לנתחים. מערבבים את כל חומרי המרינדה בתבנית ומשרים את נתחי
הסייטן ברוטב המרינדה (ככל שההשריה תימשך זמן רב יותר – הסייטן יספוג יותר את טעמי
המשרה).
2. מחממים במחבת את השמן, מקפיצים את רצועות הסייטן קלות עד להזהבה
3. מכניסים את מרכיבי הרוטב למעט הקורנפלור ושמרי הבירה לסיר קטן ומביאים לרתיחה
4. ממיסים בכוס את שמרי הבירה במעט מים ליצירת מרקם עיסתי, ומוסיפים לסיר בהדרגה
יחד עם הקורנפלור. מניחים להתבשל מעט ומוסיפים תיבול לפי הטעם
5. מערבבים את ה"סטייקים" המטוגנים יחד עם רוטב הפלפלים
6. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור: קהילת העבריים מדימונה
שתף את המתכון