הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים למלית:
250 גר' שקדים קלופים
200 גר' סוכר
1 חלבון ( לבן ביצה )
גרידת לימון
חומרים לסירופ:
250 גר' סוכר
חצי כוס מים
חצי לימון סחוט
חומרים לבצק:
500 גר' קמח
1 כוס שמן
1 כוס מים
אופן ההכנה
אופן הכנה למלית:
לחלוט את השקדים במים רותחים, לקרר במי קרח
להוריד את הקליפה, לטחון עם שאר החומרים עד לקבלת עיסה אחידה
הכנת הסירופ:
לבשל את כל החומרים על אש קטנה עד לקבלת בועות והסמכה קלה .
הכנת הבצק:
לערבב את השמן והמים ולהוסיף את הקמח בהדרגה, עד לקבלת בצק קטיפתי.
יש לתת לבצק לנוח כשעה במקרר.
לחלק את הבצק לחלקים שווים , ולרדד כל חלק לעלה גדול. יש ליצור עיגולים בעזרת טבעת גדולה או כוס הפוכה.
למלא בעזרת כפית מהמלית שהכנו מראש, לקפל כמו סיגר ולטגן בשמן עמוק.
לטבול בסירופ ולאחר מכן לעטוף בתערובת של סוכר וניל קינמון והל.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
