הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים לבשר
ק"ג בשר טחון
חצי כוס שמן(רצוי זית)1 בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
2 עגבניות קצוצות
מלח,פלפל,כמון
חצי כוס פטרוזיליה/כוסברה קצוצה
החומרים לטחינה
1 כוס טחינה גולמית
1 כוס מים קרים מאד
2 לימונים
5 שיני שום קצוצות
1/4 כוס פטרוזיליה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
אופן ההכנה לבשר
מערבבים את כל החומרים ויוצקים לתבנית
מחממים תנור ל 180 מעלות
אופים 15 דקות
אופן ההכנה לטחינה
שופכים את הטחינה הגולמית לקערת זכוכית
מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב את המים הקרים עד לקבלת מרקם לבן ללא גושים
מוסיפים את הלימונים לאחר סחיטתם
מוסיפים את השום הקצוץ , מלח פלפל ואת הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים עד לקבלת מרקם לבן .
מתקנים תבלון
מערבבים ויוצקים על המאפה לעוד 15 דקות
מפזרים למעלה צנוברים (רצוי לא חייבים)
מגיש:
מקור: ערבי (חיפה)
שתף את המתכון
