הוראות הכנה
מרכיבים
8 פרוסות חזה הודו מעושן
½ ק"ג בשר הודו טחון
1 כוס עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, נענע ושמיר
3 שיני שום כתושות
מלח
2 עגבניות
לטחינה:
1 כוס טחינה גולמית
½ כוס מים
1/3 כוס מיץ לימון
3 שיני שום
1 כוס פטרוזיליה
מלח
* טבעות נירוסטה בקוטר 8-10 ס"מ
אופן ההכנה
1. מניחים טבעות נירוסטה בקוטר 8- 10 ס"מ על תבנית אפייה. מרפדים כל טבעת בפרוסת
חזה הודו
2. מערבבים את הבשר הטחון עם עשבי התיבול, מוסיפים את השום ומעט מלח. ממלאים את
הטבעות בתערובת הבשר
3. קולפים את העגבניות ופורסים לרוחב, בעובי ס"מ, מניחים על כל טבעת פרוסת עגבנייה.
אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 200°c
4. מכינים את הטחינה על-ידי עירבול של כל המרכיבים במעבד מזון, עד לקבלת ממרח חלק
5. מניחים כל טבעת על צלחת אישית, מרחיקים את הטבעת ומגישים עם טחינה ירוקה
6. בתאבון
מגיש:
מקור: מועצת הלול
שתף את המתכון
