הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם אפונה קפואה (1/2 שקית)
200 גרם גרעיני תירס קפואים (1/2 שקית)
3 כפות מיונית
2 כפות מיץ לימון
1/4 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית סוכר
מלח
2 מלפפונים חמוצים
1/2 גמבה כבושה
אופן ההכנה
מכניסים את האפונה לסיר מים רותחים ממולחים מעט. מביאים שוב לרתיחה ומבשלים במשך כ-4 דקות. מוסיפים את התירס ומבשלים במשך 2 דקות נוספות.
בינתיים מכינים את הרוטב:
מערבבים את המיונית עם מיץ הלימון, הפפריקה, הסוכר וקורט המלח.
חותכים את המלפפונים לקוביות קטנטנות וחותכים את הגמבה הכבושה לרצועות דקיקות.
מעבירים את הירקות המבושלים לקערה ומסיפים את קוביות המלפפונים ואת רוטב המיונית ומשפרים את הטיבול לפי הצורך.
מעבירים את הכל לקערת סלט או מחלקים בין קעריות אישיות.
מעטרים ברצועות הגמבה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
