הוראות הכנה
מרכיבים
1 שקית עלי חסה ממינים שונים
חצי שקית עלי ביבי
2 תפוזים
1 בצל סגול, בינוני
1 כף חומץ בן יין
1 כף דבש
רוטב ויניגרט פרג
חצי כוס שמן קנולה או חמניות
שליש כוס חומץ תפוחים (או חומץ בן יין לבן)
1 כפית חרדל
1 כף סוכר
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
1.5 כפות פרג
שקדים מולבנים
אופן ההכנה
שמים את עלי החסה ועלי הבייבי בקערה גדולה. מקלפים את התפוזים בסכין ומורידים את הקליפה העבה והדקה. בעזרת סכין חדה מאוד מוציאים את "בשר" הפלח מתוך הקליפה הדקה העוטפת כל אחד מהפלחים. כך נשאר רק ה"פילה" של פלחי התפוז. שומרים בצד עד להגשה.
מקלפים את הבצל ופורסים אותו לפרוסות דקות. שמים בקערה ויוצקים עליו כף חומץ בן יין וכן כף דבש. משרים את הבצל בתערובת זו עד להגשה.
מכינים את רוטב הויניגרט על ידי ניעור כל המצרכים שלו, מלבד הפרג, בתוך בקבוק מיוחד לרוטב או בצנצנת שניתנת לסגירה טובה. כשכל החומרים מתאחדים ונוצר תחליב מוסיפים את הפרג ומנערים פעם נוספת. אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.
יוצקים חלק מהרוטב על הסלט בקערה ומקפיצים קלות כדי לצפות את כל העלים ברוטב.
מחלקים את הסלט לצלחות ומניחים על כל צלחת פלחים נקיים של תפוז (פלחים מפולטים) ופרוסות בצל שהיו במרינדה של חומץ ודבש. מפזרים שקדים ויוצקים עוד מעט מרוטב הפרג על הסלט. מגישים
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
