חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט חסה עם תפוזים ברוטב ויניגרט-פרג
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט חסה עם תפוזים ברוטב ויניגרט-פרג
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 שקית עלי חסה ממינים שונים
חצי שקית עלי ביבי
2 תפוזים
1 בצל סגול, בינוני
1 כף חומץ בן יין
1 כף דבש
רוטב ויניגרט פרג
חצי כוס שמן קנולה או חמניות
שליש כוס חומץ תפוחים (או חומץ בן יין לבן)
1 כפית חרדל
1 כף סוכר
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
1.5 כפות פרג
שקדים מולבנים
אופן ההכנה
שמים את עלי החסה ועלי הבייבי בקערה גדולה. מקלפים את התפוזים בסכין ומורידים את הקליפה העבה והדקה. בעזרת סכין חדה מאוד מוציאים את "בשר" הפלח מתוך הקליפה הדקה העוטפת כל אחד מהפלחים. כך נשאר רק ה"פילה" של פלחי התפוז. שומרים בצד עד להגשה.
מקלפים את הבצל ופורסים אותו לפרוסות דקות. שמים בקערה ויוצקים עליו כף חומץ בן יין וכן כף דבש. משרים את הבצל בתערובת זו עד להגשה.
מכינים את רוטב הויניגרט על ידי ניעור כל המצרכים שלו, מלבד הפרג, בתוך בקבוק מיוחד לרוטב או בצנצנת שניתנת לסגירה טובה. כשכל החומרים מתאחדים ונוצר תחליב מוסיפים את הפרג ומנערים פעם נוספת. אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.
יוצקים חלק מהרוטב על הסלט בקערה ומקפיצים קלות כדי לצפות את כל העלים ברוטב.
מחלקים את הסלט לצלחות ומניחים על כל צלחת פלחים נקיים של תפוז (פלחים מפולטים) ופרוסות בצל שהיו במרינדה של חומץ ודבש. מפזרים שקדים ויוצקים עוד מעט מרוטב הפרג על הסלט. מגישים
מגיש: אורנה
מקור:
שתף את המתכון