הוראות הכנה
מרכיבים
כרובית קטנה או ברוקולי
צרור קטן עלי רוקט, ריחן, חסה או עשבי תיבול אחרים.
4 בצלים ירוקים קצוצים לקטעים קצרים
5 כפות זרעי שומשום קלויים
5 כפות רוטב צרפתי
לרוטב הצרפתי:
1/2 כוס שמן זית
2 כפות חומץ
2 כפות מיץ לימון
1/2 שקית ממתיק מלאכותי
1 שן שום מעוכה
2 כפות עשבי תיבול מעורבים קצוצים דק(נענע, פטרוזיליה,עירית וטימין)
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
הרוטב:
מערבבים את כל חמרי הרוטב וטורפים היטב עד קבלת רוטב אחיד. לפני היציקה לסלט
לערבב שנית.
לשטוף את הכרובית או הברוקולי במים ולהפריד לפרחים .
לבשל במים רותחים 3 דקות ולצנן מיד במי קרח (שומר על הפריכות והצבע ומפסיק את הבישול) מוסיפים את הרוקט הריחן ועשבי התיבול האחרים. קוצצים את הבצל הירוק לקטעים קצרים מוסיפים ומקפיצים יחד עם הכרובית (או הברוקולי)והרוטב לשם ערבוב עדין.
קולים את השומשום על מחבת קטנה ללא שמן , מערבבים ומורידים מן האש כאשר רק מתחיל להתקבל צבע שחום. מעבירים לכלי הגשה ומפזרים את השומשום הקלוי להגיש מיד.
מגיש:
מקור: דיאטה קלאב(תקונים שלי)
שתף את המתכון
