חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט כרובית (או ברוקולי) בשומשום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט דל קלוריות ופשוט. תוספת הרוטב משפרת את הטעם (ומוסיפה קצת קלוריות)
סלט כרובית (או ברוקולי) בשומשום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט דל קלוריות ופשוט. תוספת הרוטב משפרת את הטעם (ומוסיפה קצת קלוריות)
הוראות הכנה
מרכיבים
כרובית קטנה או ברוקולי
צרור קטן עלי רוקט, ריחן, חסה או עשבי תיבול אחרים.
4 בצלים ירוקים קצוצים לקטעים קצרים
5 כפות זרעי שומשום קלויים
5 כפות רוטב צרפתי
לרוטב הצרפתי:
1/2 כוס שמן זית
2 כפות חומץ
2 כפות מיץ לימון
1/2 שקית ממתיק מלאכותי
1 שן שום מעוכה
2 כפות עשבי תיבול מעורבים קצוצים דק(נענע, פטרוזיליה,עירית וטימין)
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
הרוטב:
מערבבים את כל חמרי הרוטב וטורפים היטב עד קבלת רוטב אחיד. לפני היציקה לסלט
לערבב שנית.
לשטוף את הכרובית או הברוקולי במים ולהפריד לפרחים .
לבשל במים רותחים 3 דקות ולצנן מיד במי קרח (שומר על הפריכות והצבע ומפסיק את הבישול) מוסיפים את הרוקט הריחן ועשבי התיבול האחרים. קוצצים את הבצל הירוק לקטעים קצרים מוסיפים ומקפיצים יחד עם הכרובית (או הברוקולי)והרוטב לשם ערבוב עדין.
קולים את השומשום על מחבת קטנה ללא שמן , מערבבים ומורידים מן האש כאשר רק מתחיל להתקבל צבע שחום. מעבירים לכלי הגשה ומפזרים את השומשום הקלוי להגיש מיד.
מגיש: amitsur
מקור: דיאטה קלאב(תקונים שלי)
שתף את המתכון