הוראות הכנה
מרכיבים
ראש סלרי במשקל 200-250 גרם
רוטב:
5 כפות מיונז
2-3 כפות מיץ לימון
כפותיים יין לבן יבש
מעט סוכר
3 כפיות חרדל
מלח
פלפל לבן
סיר קטן
מים
מלח
קערה קטנה
אופן ההכנה
1. קולפים את ראש הסלרי ושוטפים היטב
2. פורסים לפרוסות דקות וחותכים לרצועות דקות ("גפרורים")
3. מכניסים את ה"גפרורים" המוכנים לסיר עם מים מומלחים, מבשלים כ-2 עד 5 דקות לדרגת
ריכוך בינונית
4. מוצאים מן הסיר ושוטפים במים קרים (להפסקת הבישול), מעברים למסננת, לניקוז הנוזלים
5. מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב משהים כמעה, טועמים ומשפרים את התיבול
6. סוחטים היטב היטב את הסלרי מכל הנוזלים שנשארו, מוספים לקערת רוטב מערבבים
בעדינות
7. בתאבון
מגיש:
מקור: זהבה
שתף את המתכון
