חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלט עגבניות וחציל משנוצל -נהדר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט נהדר לכל אירוע !!
סלט עגבניות וחציל משנוצל -נהדר
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלט נהדר לכל אירוע !!
הוראות הכנה
מרכיבים
2 קילו עגבניות
חצי כוס שמן
100 גרם רסק עגבניות מדולל ב3 כפות מים
5 שיני שום פרוסות
פלפל ירוק חריף חתוך ונקי ללא חרצנים.
מלח ופלפל שחור
לחציל המשנוצל :
חציל גדול פרוס וחתוך לקוביות של כ ס"מ .
ביצה טרופה
כוס פירורי לחם מהסוג הדק .
חצי כפית כמון
חצי כפית כורכום
30 גרם שומשום
לקישוט:
50 גרם צנובר קלוי קלות.
צרור פטרוזליה קצוצה .
אופן ההכנה
דוקרים את העגבניות בעזרת קיסם כ 5 דקירות .
לחלוט את העגבניות כחצי דקה במים רותחים .
להוציא מהמים לקלוף את העגבניות ולחתוך לקוביות בינוניות ולהרחיק את הגרעינים.
במחבת גדולה לחמם את שמן הזית להוסיף את העגבניות ו2 כפות מים ולבשל על אש קטנה
כ6 דקות ,להוסיף את רסק העגבניות ומבשלים עד שהרוטב סמיך.
מניחים בצד .
בקערה מערבבים את פירורי הלחם , הכמון , הכורכום , והשומשום ומערבבים היטב .
בקערה נוספת טורפים את הביצה ומוסיפים מלח ופלפל שחור .
מחממים מחבת עם 3 כפות שמן .
טובלים את קוביות החציל בביצה הטרופה ומעבירים לקערת פרורי הלחם מנערים היטב
ומטגנים עד הזהבה במחבת
מוצאים מהמחבת למגבת נייר לספיגת עודפי השמן ומעבירים למחבת העגבניות
מערבבים היטב ומחממים את המחבת לבישול קצר של 4 דקות .
מעבירים לקערת הגשה ,מפזרים מעל את הפטרוזליה והצנובר ומגישים.
ניתן לאכול חם או קר בתוספת לחם לבן!
בתאבון!!!
מגיש: עוזרד
מקור: עצמי
שתף את המתכון