הוראות הכנה
מרכיבים
1 כוס פול מצרי (קטן) מיובש, מושרה במים למשך לילה
2 כפות טחינה גולמית
כמון
פלפל חריף יבש (שאטה)
לסלט:
עגבניות
מלפפונים, לא קלופים
כוסברה טרייה
בצל יבש
מיץ לימון
שמן זית
מלח
אופן ההכנה
מבשלים את הפול במים כשעה וחצי, עד שהוא רך לגמרי. מסננים ומניחים בצד לקירור, מוסיפים את הטחינה והתבלינים ומערבבים.
הסלט:
קוצצים דק מאוד עגבניות, מלפפונים, הרבה כוסברה ובצל יבש. מתבלים במיץ לימון, שמן זית ומלח.
בצלחת מניחים את הסלט ובמרכז חופן גדוש של הפול.
להגיש עם:
פיתות, חצויות
ביצים קשות, קלופות וחצויות
לימונים כבושים
לפת כבושה
מגיש:
מקור: חיים כהן
שתף את המתכון
