הוראות הכנה
מרכיבים
500 גרם פסטה פוזילי צבעונית
1 בצל גדול חתוך לטבעות
10 שיני שום חתוכים לפרוסות דקות
6 פלפלים בשלל צבעים - חתוכים לרצועות דקות
2 סלסלות עגבניות שרי - חתוכים לחצי
250 גרם עגבניות מיובשות - חתוכים לחצי
כוס זיתים שחורים - טבעות
כוס או שתיים עלי בזיליקום (לפי הטעם)
250 גרם גבינה בולגרית / פטה לקוביות
אורגנו, מלח , פלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל עד שיזהיב,מוסיפים לפי השום ולאחר דקה את רצועות הפלפלים. לאחר שהפלפלים מתרככים, מוסיפים את עגבניות השרי. כאשר העגבניות רכות, יש למעוך אותן ברכות ולהוציא את המיץ. לטבל (מלח, פלפל ואורגנו) ולכסות (לתת לירקות להתבשל ברוטב) במשך עשר דקות על אש בינונית. להוסיף את העגבניות המיובשות והזייתים, להוריד את המכסה ולבשל על אש גדולה. לא לשכוח לערבב כל הזמן. לאחר כ-2 דקות להוסיף את הבזיליקום ומסירים מהאש.
במקביל יש להכין את הפסטה.
להוסיף את הירקות לפסטה ואת הגבינה, להוסיף עוד מעט אורגנו ולהניח עד שהסלט יתקרר לגמרי.
בתיאבון.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון
