הוראות הכנה
מרכיבים
2 כוסות קינואה מבושלת
2 כפיות שמן זית
1 כף מיץ לימון
50 גרם חמוציות מיובשות, לא ממותקות
50 גרם אגוזי המלך, קצוצים
1 כף בצל סגול, קצוץ דק
1 כף כוסברה, קצוצה
1 כף נענע, קצוצה
1 כף פטרוזיליה, קצוצה
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
אופן ההכנה
שוטפים את הקינואה במסננת רשת דקה. מטגנים אותה קלות בסיר עם כפית שמן, מוסיפים 3 כוסות מים וקורט מלח ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים את הקינואה כ-¼ שעה, עד שהמים נספגים והגרגירים נעשים שקופים.
מערבבים בקערה את שאר החומרים , מוסיפים את הקינואה, מתבלים במלח ופלפל ומצננים במקרר.
מגיש:
מקור: דר רלי אבל, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה של שירותי בריאות כללית, מחוז המרכז
שתף את המתכון
