הוראות הכנה
מרכיבים
½ ק"ג קלמארי טרי פרוס לטבעות
3 שיני שום קצוצות
1 כף זנגביל טרי קצוץ דק
4 בצלים ירוקים קצוצים
1 פלפל ירוק חריף טרי, נקי מחרצנים וקצוץ
¾ כוס כוסברה קצוצה גס
2 כפות נענע קצוצה
2 קולרבי טריים קלופים וחתוכים לגפרורים
½ כוס חומץ
½ כוס סוכר
1 כוס מים
½ כוס רוטב סויה
מיץ מלימון שלם
1 כף שמן שומשום
קורט מלח
פלפל שחור טרי גרוס
אופן ההכנה
מערבבים את החומץ, הסוכר, המים, הסויה, מיץ הלימון, שמן השומשום, קורט המלח והפלפל הגרוס לרוטב אחיד. מבשלים את הקלמארי במי מלח רותחים לדקה, מוציאים, מסננים ומעבירים למי קרח למספר דקות. מסננים שוב ומעבירים לקערה. מוסיפים את יתרת החומרים לקערת הקלמארי, יוצקים את הרוטב מעל ומערבבים היטב. מחלקים לצלחות הגשה ומפזרים מעל פרוסות שום מטוגנות ובוטנים קצוצים.
מגיש:
מקור: מסעדת ין-ינג - כפי שפורסם בעיתון טעם העיר בסמוף לאירוע
שתף את המתכון
