חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סלסילת אבטיח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סלסילת אבטיח
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
אבטיח גדול רחוץ היטב
1 ק"ג פירות העונה ככל שעולה על דעתכם וליבכם
לסירופ:
¾ כוס מיץ לימון
5 כפות סוכר
½ כוס ליקר "קואנטרו "(לא חובה, רצוי)
לקישוט:
עלי נענע
סכין חדה
כף פריזאית לחיתוך כדורים קטנים
קערה גדולה עמוקה
אופן ההכנה
1. מסמנים, בעזרת סכין, צורה של סלסילה על האבטיח, ובזהירות והמון סבלנות להוציא את
הרבעים המיותרים, ולאחר מכן את הפלח האמצעי, כך שתווצר לנו צורה של ידית הסלסילה
2. עם הכף הפריזאית מוצאים את שאר תוכן האבטיח כדורים כדורים
3. את שאר הפירות פורסים או חותכים לקוביות
4. מערבבים יחדיו את כל חומרי הסירופ
5. מעברים את כל הפירות לקערה, יוצקים מעל את הסירופ, מכסים, משהים לקירור למינימים
שעה
6. לפני ההגשה ממלאים את סלסילת האבטיח בפירות המצוננים, מקשטים בכמה עלי נענע
7. בתאבון
מגיש: סיטרין
מקור: בית הספר היסודי שעור בכלכלת בית
שתף את המתכון