הוראות הכנה
מרכיבים
אבטיח גדול רחוץ היטב
1 ק"ג פירות העונה ככל שעולה על דעתכם וליבכם
לסירופ:
¾ כוס מיץ לימון
5 כפות סוכר
½ כוס ליקר "קואנטרו "(לא חובה, רצוי)
לקישוט:
עלי נענע
סכין חדה
כף פריזאית לחיתוך כדורים קטנים
קערה גדולה עמוקה
אופן ההכנה
1. מסמנים, בעזרת סכין, צורה של סלסילה על האבטיח, ובזהירות והמון סבלנות להוציא את
הרבעים המיותרים, ולאחר מכן את הפלח האמצעי, כך שתווצר לנו צורה של ידית הסלסילה
2. עם הכף הפריזאית מוצאים את שאר תוכן האבטיח כדורים כדורים
3. את שאר הפירות פורסים או חותכים לקוביות
4. מערבבים יחדיו את כל חומרי הסירופ
5. מעברים את כל הפירות לקערה, יוצקים מעל את הסירופ, מכסים, משהים לקירור למינימים
שעה
6. לפני ההגשה ממלאים את סלסילת האבטיח בפירות המצוננים, מקשטים בכמה עלי נענע
7. בתאבון
מגיש:
מקור: בית הספר היסודי שעור בכלכלת בית
שתף את המתכון
