חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סמבל - רוטב אינדונזי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סמבל הוא ה"סחוג" של האינדונזים, או לפחות הפלפלפצ'ומה/הריסה שלהם. מוסיפים אותו כתבלין להמון מתכונים. מצאתי שהוא מתאים גם כממרח על לחם, וכמו שמשתמשים בסחוג. brהמקור הוא אתי אלימלך, בסדנאת בישול אינדונזי. אתי היא בעלת קיטרינג המקור והתוודעה למטבח האינדונזי כשהתגוררה בהולנד. brהבישול שלה אינו אינדונזי "נקי" אלא מעין פיוז'ן בין המטבח המרוקאי של אמה, לעוד מטבחים שהתוודעה להם בעולם. brשאפו אתי! brחבל להכין כמות אחת, ללכת על X 4 ישר.
סמבל - רוטב אינדונזי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סמבל הוא ה"סחוג" של האינדונזים, או לפחות הפלפלפצ'ומה/הריסה שלהם. מוסיפים אותו כתבלין להמון מתכונים. מצאתי שהוא מתאים גם כממרח על לחם, וכמו שמשתמשים בסחוג. brהמקור הוא אתי אלימלך, בסדנאת בישול אינדונזי. אתי היא בעלת קיטרינג המקור והתוודעה למטבח האינדונזי כשהתגוררה בהולנד. brהבישול שלה אינו אינדונזי "נקי" אלא מעין פיוז'ן בין המטבח המרוקאי של אמה, לעוד מטבחים שהתוודעה להם בעולם. brשאפו אתי! brחבל להכין כמות אחת, ללכת על X 4 ישר.
הוראות הכנה
מרכיבים
4 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף
2 בצלי שאלוט קצוצים
5 שיני שום מקולפות
8 פלפלי צ'ילי ללא גבעול, חתוכים גס (אל דאגה, החריפות של הצ'ילי מתמתנת בבישול)
1 כף שמן קנולה
½ כוס סויה קטשפ שזה רוטב סויה שחור ומתוק (לחילופין רוטב סויה רגיל ודבש)
¼ כוס רוטב צ'ילי
½ כפית חומץ הדרים (חומץ לבן פשוט)
אופן ההכנה
מקרמלים את השאלוט עד שקיפות
מכניסים את שאר החומרים מלבד החומץ למעבד המזון, קוצצים בפולסים עד שנוצר מרקם של סחוג.
מוסיפים את התערובת לבצל המתקרמל
מוסיפים את החומץ ובוחשים עד שהתערובת מסמיכה (מנמיכים את האש במקרה הצורך)
הסמבל מוכן כאשר הוא מגיע למרקם של סחוג מזוגג או ריבה (כמו בתמונה)
כשמתקרר ? שומרים בצנצנת זכוכית במקרר (נשמר עד חדשיים)
מגיש: גן-עדן
מקור: אתי אלימלך
שתף את המתכון