חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סנייה - כיכר בשר בטחינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

סנייה - כיכר בשר בטחינה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג בשר כבש טחון גס
1/2 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל שחור טחון טרי
2 כפיות בהרת
2 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים
5 כפות טחינה גולמית
1/2 כוס מים לטחינה
אופן ההכנה
מטגנים את השום והבצל עד שהם מזהיבים מעט, מוסיפים את הבשר, המלח, הפלפל והבהרת, מטגנים עד שהבשר שחום. מוסיפים את הצנוברים, מערבבים ומורידים מהאש, מקררים מעט, מוסיפים את תפוחי האדמה המעוכים ומערבבים.
שמים את תערובת הבשר בכלי עגול חסין חום, מוסיפים כוס וחצי מים ומהדקים היטב את הבשר לכלי. מכסים את הכלי בנייר כסף.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כשעה.
מערבבים את הטחינה עם המים ומוסיפים מעט מלח ופלפל.
יוצקים את הטחינה על הבשר שבכלי ואופים עוד 15 דקות.
לפני ההגשה מפזרים מעט צנוברים מטוגנים למעלה.
מגיש: אלה טלמור
מקור: כה
שתף את המתכון