הוראות הכנה
מרכיבים
1/2 ק"ג בשר כבש טחון גס
1/2 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים
3 שיני שום קצוצות
מלח, פלפל שחור טחון טרי
2 כפיות בהרת
2 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים
5 כפות טחינה גולמית
1/2 כוס מים לטחינה
אופן ההכנה
מטגנים את השום והבצל עד שהם מזהיבים מעט, מוסיפים את הבשר, המלח, הפלפל והבהרת, מטגנים עד שהבשר שחום. מוסיפים את הצנוברים, מערבבים ומורידים מהאש, מקררים מעט, מוסיפים את תפוחי האדמה המעוכים ומערבבים.
שמים את תערובת הבשר בכלי עגול חסין חום, מוסיפים כוס וחצי מים ומהדקים היטב את הבשר לכלי. מכסים את הכלי בנייר כסף.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כשעה.
מערבבים את הטחינה עם המים ומוסיפים מעט מלח ופלפל.
יוצקים את הטחינה על הבשר שבכלי ואופים עוד 15 דקות.
לפני ההגשה מפזרים מעט צנוברים מטוגנים למעלה.
מגיש:
מקור: כה
שתף את המתכון
