חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ספגטי פירות ים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פסטה פירות ים ברוטב שמנת
ספגטי פירות ים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

פסטה פירות ים ברוטב שמנת
הוראות הכנה
מרכיבים
חבילת ספגטי
פירות ים:
12 שרימפס קלופים
8 קלמרי, חתוך לטבעות
8 ראשי קלמרי
8 מולים שחורים
למרינדה:
100 מ"ל סויה
100 מ"ל חומץ בן יין אדום
60 מ"ל שמן סומסום
30 מ"ל מים
כף סוכר
שן שום קצוצה דק
מעט ג'נג'ר טרי, קלוף ומגורד על פומפיה
כף רוטב צ'ילי מתוק
רוטב שמנת:
מיכל 250 מ"ל שמנת מתוקה
2 מיכלים שמנת חמוצה (רגילה)
50 גרם חמאה
מלח
פלפל
כף מרק פטריות(מומלץ, לא חובה) אני מעדיפה מלח גס
עירית קצוצה
אופן ההכנה
ספגטי:
מכינים כהוראות היצרן
פירות הים:
1. מכניסים את פירות הים למים רותחים עם קמצוץ מלח, למשך דקה וחצי, מסננים ומכניסים למי קרח.
2. מוציאים ממי הקרח ומכניסים לתוך המרינדה מחכים מספר דקות על מנת שהטעמים יספגו.
רוטב שמנת:
1. שמים השמנת החמוצה והמתוקה בסיר קטן
2. מוסיפים את יתר הרכיבים וממיסים את החמאה, הכל על אש קטנה ותוך בחישה
3. חשוב להקפיד שהרוטב לא מגיע לרתיחה (להוריד מהאש רגע לפני) משום שאז השמנת
מתוקה תתפרק
4. כדאי לצקת מיד לאחר ההכנה (כשעדיין חם) על פסטה שבושלה מראש
5. להוסיף מעל קצת עירית קצוצה ולערבב הכל יחד
6. תאבון
7. אפשר לקשט בחצאי עגבניות שרי
מגיש: סיטרין
מקור: ביאטריס
שתף את המתכון