הוראות הכנה
מרכיבים
½2 כוסות קמח מנופה
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
¼1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
קורט מלח
100 גרם שוקולד מריר איכותי
¼ כוס חלב
50 גרם חמאה
גרידה מתפוז אחד
מיץ מתפוז אחד
¼ כוס ליקר תפוזים
¼ כוס שמן
4 ביצים
לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר איכותי
75 גרם חמאה
¼ כוס סוכר
¼ כוס חלב
1 כף ליקר תפוזים
אופן ההכנה
להכנת העוגה: מערבבים בקערה את סוכר הווניל, הקמח, הסודה, אבקת האפייה, המלח וכוס סוכר אחת. במקביל ממיסים את השוקולד עם החמאה, רבע כוס הסוכר הנותרת והחלב לתערובת אחידה. בקערה נוספת מערבבים את הביצים עם מיץ התפוזים, גרידת התפוז, השמן וליקר התפוזים. יוצקים פנימה לאט את תערובת השוקולד המומסת תוך כדי ערבוב מתמיד. מאחדים את תכולת שתי הקערות ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית קוטר 28 ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך כ-40 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
לציפוי: ממיסים ביחד את כל החומרים ויוצקים על העוגה לאחר שיצאה מהתנור. מצננים ומכניסים למקרר. מגישים קר או בטמפרטורת החדר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
