חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגה כושית בניחוח תפוז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה כושית בניחוח תפוז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
½2 כוסות קמח מנופה
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתיה
¼1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
קורט מלח
100 גרם שוקולד מריר איכותי
¼ כוס חלב
50 גרם חמאה
גרידה מתפוז אחד
מיץ מתפוז אחד
¼ כוס ליקר תפוזים
¼ כוס שמן
4 ביצים
לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר איכותי
75 גרם חמאה
¼ כוס סוכר
¼ כוס חלב
1 כף ליקר תפוזים
אופן ההכנה
להכנת העוגה: מערבבים בקערה את סוכר הווניל, הקמח, הסודה, אבקת האפייה, המלח וכוס סוכר אחת. במקביל ממיסים את השוקולד עם החמאה, רבע כוס הסוכר הנותרת והחלב לתערובת אחידה. בקערה נוספת מערבבים את הביצים עם מיץ התפוזים, גרידת התפוז, השמן וליקר התפוזים. יוצקים פנימה לאט את תערובת השוקולד המומסת תוך כדי ערבוב מתמיד. מאחדים את תכולת שתי הקערות ומערבבים לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית קוטר 28 ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-175 מעלות למשך כ-40 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
לציפוי: ממיסים ביחד את כל החומרים ויוצקים על העוגה לאחר שיצאה מהתנור. מצננים ומכניסים למקרר. מגישים קר או בטמפרטורת החדר.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון