הנה עוגה עם פטנט: מכניסים לתוכה תפוז שלם (כן, כולל הקליפה ואפילו כולל החרצנים). br מובן שמרסקים אותו היטב במעבד מזון, אבל דוקא הקליפה הכתומה שלו היא הנותנת לעוגה brהזו צבע, מרקם וניחוח מיוחדים. מה שהכי חשוב לזכור הוא שאף אחד לא חשב שנאכל את הקליפה, brולכן יש עליה ריסוס ולעתים גם דונג. brנא לנקות אותה היטב! br
|
|
|
|
הנה עוגה עם פטנט: מכניסים לתוכה תפוז שלם (כן, כולל הקליפה ואפילו כולל החרצנים). br מובן שמרסקים אותו היטב במעבד מזון, אבל דוקא הקליפה הכתומה שלו היא הנותנת לעוגה brהזו צבע, מרקם וניחוח מיוחדים. מה שהכי חשוב לזכור הוא שאף אחד לא חשב שנאכל את הקליפה, brולכן יש עליה ריסוס ולעתים גם דונג. brנא לנקות אותה היטב! br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
1 תפוז, לא קלוף, שטוף היטב
200 גרם חמאה
2/3 כוס סוכר
1 גביע שמנת חמוצה
2/3 כוס חלב או מיץ תפוזים טרי
3 ביצים
½2 כוסות קמח תופח "אוסם"
כלים:
תבנית עוגה עגולה בקוטר 26 ס"מ, או 2 תבניות מאורכות ("אינגליש קייק")
משומנת ומקומחת.
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-180°c.
1. שוטפים היטב את התפוז ומקרצפים את קליפתו במברשת.
חותכים את התפוז לרבעים (כולל הקליפה הכתומה). אם יש המון חרצנים נפתרים מחלק מהם. אם יש רק כמה, שישארו.
2. שמים את נתחי התפוז במעבד מזון עם להב פלדה יחד עם הביצים והסוכר ומרסקים היטב במשך 3 דקות.
מוסיפים את החלב (או מיץ התפוזים), השמנת והקמח לסרוגין. מעבדים לקבלת בצק אחיד.
4 יוצקים לתבנית עגולה (בקוטר 26 ס"מ) משומנת ומקומחת, או לשתי תבניות מאורכות ("אינגליש קייק").
5. אופים 50 דקות בחום בינוני (180°c), עד שהעוגה מזהיבה היטב וסכין הננעצת במרכזה יוצאת יבשה.
מגיש:
מקור: גיל חובב - מתכוני אוסם
שתף את המתכון
