חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגה עם תפוז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הנה עוגה עם פטנט: מכניסים לתוכה תפוז שלם (כן, כולל הקליפה ואפילו כולל החרצנים). br מובן שמרסקים אותו היטב במעבד מזון, אבל דוקא הקליפה הכתומה שלו היא הנותנת לעוגה brהזו צבע, מרקם וניחוח מיוחדים. מה שהכי חשוב לזכור הוא שאף אחד לא חשב שנאכל את הקליפה, brולכן יש עליה ריסוס ולעתים גם דונג. brנא לנקות אותה היטב! br
עוגה עם תפוז
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הנה עוגה עם פטנט: מכניסים לתוכה תפוז שלם (כן, כולל הקליפה ואפילו כולל החרצנים). br מובן שמרסקים אותו היטב במעבד מזון, אבל דוקא הקליפה הכתומה שלו היא הנותנת לעוגה brהזו צבע, מרקם וניחוח מיוחדים. מה שהכי חשוב לזכור הוא שאף אחד לא חשב שנאכל את הקליפה, brולכן יש עליה ריסוס ולעתים גם דונג. brנא לנקות אותה היטב! br
הוראות הכנה
מרכיבים
1 תפוז, לא קלוף, שטוף היטב
200 גרם חמאה
2/3 כוס סוכר
1 גביע שמנת חמוצה
2/3 כוס חלב או מיץ תפוזים טרי
3 ביצים
½2 כוסות קמח תופח "אוסם"
כלים:
תבנית עוגה עגולה בקוטר 26 ס"מ, או 2 תבניות מאורכות ("אינגליש קייק")
משומנת ומקומחת.
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפייה ל-180°c.
1. שוטפים היטב את התפוז ומקרצפים את קליפתו במברשת.
חותכים את התפוז לרבעים (כולל הקליפה הכתומה). אם יש המון חרצנים נפתרים מחלק מהם. אם יש רק כמה, שישארו.
2. שמים את נתחי התפוז במעבד מזון עם להב פלדה יחד עם הביצים והסוכר ומרסקים היטב במשך 3 דקות.
מוסיפים את החלב (או מיץ התפוזים), השמנת והקמח לסרוגין. מעבדים לקבלת בצק אחיד.
4 יוצקים לתבנית עגולה (בקוטר 26 ס"מ) משומנת ומקומחת, או לשתי תבניות מאורכות ("אינגליש קייק").
5. אופים 50 דקות בחום בינוני (180°c), עד שהעוגה מזהיבה היטב וסכין הננעצת במרכזה יוצאת יבשה.
מגיש: amitsur
מקור: גיל חובב - מתכוני אוסם
שתף את המתכון