הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1/2 1 כוסות קמח מנופה
1/2 1 כפות סוכר
קורט מלח
150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/2 1 כפות מי קרח
למלית:
2/3 כוס סוכר חום בהיר
100 גרם חמאה
1/3 כוס דבש
2 כפות סוכר רגיל
1/3 שמנת מתוקה
1/2 כפית ליקר תפוזים
1/2 כפית ליקר אייריש קרים
1/2 2 כוסות אגוזי מלך או לוז או פקאן
תבנית פאי מתפרקת
אופן ההכנה
הבצק: לשים את הבצק עד לקבלת פירורים קטנים (רצוי במעבד מזון)
על משטח מקומח, לשים אותו קלות, מעצבים לכדור, משטחים לעיגול, עוטפים בניילון נצמד, ומקררים במקרר כחצי שעה.
על משטח מקומח מררדים מהבצק עלה, מרפדים תבנית פאי, מחוררים במזלג, ומניחים במקפיא ל-15 דקות.
מכסים את הבצר בנייר אפייה ומניחים מעליו שעועית יבשה, אופים כ-30 דקות.
מצננים.
מלית:
במחבת רחבה וכבדה שמים את הסוכר החום, החמאה, הדבש והסוכר הרגיל.
מערבבים מעל לאש בינונית עד שהחמאה נמסה.
מביאים לרתיחה ומערבבים למשך 2 דקות.
מסירים מהאש, לאט ובזהירות מוסיפים שמנת מתוקה, ליקר ואגוזים.
מצננים 5 דקות.
יוצקים את המלית לתוך הבצק האפוי, שמים את התבנית מעל תבנית שטוחה וגדולה
אופים כ-30 דקות או עד שהמלית מעובה והיא מבעבעת וצבעה כהה יותר.
מצננים, משחררים את הפאי, בוזקים אבקת סוכר, מגישים עם גלידת וניל.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
