הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
1 ק"ג קמח מנופה
45 גרם שמרים טריים
6 ביצים
1 כוס חלב
¼ כפית מלח
½ כוס (100 גרם) סוכר
1 חבילה (100 גרם) חמאה , בטמפרטורת החדר
למילוי:
1 גביע (750 גרם) גבינה לאפייה 5%
2/3 כוס (125 גרם) סוכר
4 כפות פודינג וניל
½ כוס צימוקים בהירים קטנים
½ חבילה (250 גרם) גבינה "כנען" 5%
אופן ההכנה
הבצק:
מכניסים את כל חמרי הבצק (חוץ מן החמאה) לתוך קערת מיקסר. משתדלים להכניס את המלח בנפרד מן השמרים ולא בקרבתם. מפעילים את המיקסר על פונקצית לישה במהירות נמוכה עד ליצירת בצק אחיד וממשיכים ללוש 5 דקות נוספות. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים מעט חלב. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים בכל פעם 2 קוביות , תוך כדי לישה עד קבלת בצק אחיד וחלק. ממשיכים ללוש כ 2 דקות , מעבירים לקערה משומנת מעט ומכסים בניילון נצמד.
מחממים את תנור האפייה לחום בינוני (160°c) ומשמנים את תבניות ה"מאפינס".
למלוי:
מקציפים קלות את הגבינה לאפייה בקערה, יחד עם הסוכר ופודינג הוניל, עד שהתערובת מסמיכה מעט. מפוררים את גבינת "כנען" לתוך התערובת ומוסיפים את הצימוקים . מקפלים את התערובת עד קבלת תערובת אחידה.
מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חצי למלבן דק מאד בעובי 3 מ"מ. מורחים על כל מלבן בצק מחצית מכמות המלוי ומקפידים להשאיר ½1 ס"מ בצק נקי בשוליים. מקפלים את הבצק מן הצלע הארוכה , כך שתיווצר גלילה ארוכה ודקה. חותכים לקטעים באורך 3 ס"מ ומניחים כל קטע בעמידה בתוך תבנית ה"מאפינס". משאירים להתפחה 20 דקות ואח"כ מכניסים לתנור
(160°c) לאפייה למשך כ-25 דקות או עד שהבצק מזהיב.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: מתכוני השף הלבן
שתף את המתכון
