הוראות הכנה
מרכיבים
1 קילו קמח
1 כוס גבינת פרמזן מגוררת
חצי שקית שמרית (25 גרם)
1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
2 חבילות מרגרינה מומסת, פושרת (400 גרם)
¼1 כוסות מים (300 מ"ל)
1 כף מלח
לציפוי
ביצה טרופה עם כף מים
מלח גס
שומשום
אופן ההכנה
1. בקערה גדולה שמים קמח ופרמזן מגוררת ומערבבים לתוכו את השמרים ואבקת האפייה.
2. מוסיפים מרגרינה מומסת, מים ומלח ולשים רק עד לקבלת בצק אחיד (לישת יתר תפגע במרקם העוגיות). מניחים בצד לשעה מנוחה.
3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
4. מגלגלים פיסות מהבצק לגלילים ארוכים בעובי 1 ס"מ ומעצבים לצורת בייגל'ה. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. מברישים בביצה ומפזרים מלח גס ו/או שומשום.
6. אופים (ללא התפחה נוספת) כ-25 דקות, עד להזהבה.
7. מצננים לחלוטין ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
