הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:250 גרם חמאה , חצי כוס סוכר ,3 כוסות קמח מנופה היטב , 15 גרם שמרים [ כף]
4 כפות שמנת, ביצה , רבע כפית מלח.
למילוי: 300 גרם אגוזים טחונים [ תערובת של לוז , פקאן , מלך ,קשיו]
300 גרם סוכר , קונפיטורה מימש או ריבה לפחות 2 כוסות
לציפוי שיכבה עליונה : 200 גרם שוקולד מריר , 30 גרם חמאה
לזיגוג העוגה : 200 גרם שוקולד מריר , חצי כוס מים , חצי כוס סוכר , 2 כפות קקאו
אופן ההכנה
מערבבים את כל חומרי הבצק בקערת עירבוב מוסיפים את השמרים עם מעט מהסוכר
ולשים בידים לקבלת בצק רך וחלק .
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים ומרדדים את החלק הראשון לגודל תבנית תנור רגילה
[ בדרך כלל תבנית 40 * 40 ] משמנים את התבנית ושמים את הבצק מורחים את הקונפיטורה
על הבצק מפזרים מעל אגוזים , מרדדים עלה נוסף מניחים מעל מורחים בקונפיטורה מפזרים
אגוזים ומרדדים את העלה השלישי שמים מעל ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות
למשך כ 30 דקות עד הזהבה
מוצאים מהתנור מצננים ומכינים את הזיגוג:
בסיר קטן ממיסים את הסוכר על אש קטנה מוסיפים את השוקולד ומערבבים מוסיפים את הקקאו מערבבים היטב עד שהתערובת מסמיכה מורחים על העוגה
חותכים לחתיכות מרבעות ומגישים בצלחת מקושטת ברוטב וניל
בתאבון
מגיש:
מקור: טיים מגזין
שתף את המתכון
