הוראות הכנה
מרכיבים
8 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
1 כוס סוכר
200 גרם שוקולד מריר מגורד דק
200 גרם אגוזים (פקאן או דומה) טחונים גס
4 כפות קמח מצה מנופה
4 כפות קורנפלור
תבנית קפיצית 28 ס"מ משומנת.
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל- 180°C (מצב טורבו).
להקציף חלבונים (בטמפרטורת החדר) לקצף בינוני, להוסיף בהדרגה את הסוכר ולהמשיך להקציף עד קבלת קצף יציב וקשה. בכלי נפרד, לטרוף את החלמונים ולהוסיף לקצף, תוך קיפול ולערבב לתערובת אחידה. בכלי נפרד לערבב את השוקולד עם האגוזים , קמח המצה והקורנפלור לתערובת יבשה. לאחד, תוך קיפול את תערובת הקצף והתערובת היבשה ולערבב בעדינות עד שהתערובת המשותפת אחידה.
לצקת את התערובת לתבנית המשומנת, לישר פני השטח במרית פלסטית ולאפות ב-180°C (מצב טורבו)- 35 דקות.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: שולה לבני
שתף את המתכון
