הוראות הכנה
מרכיבים
בצק:
200 גרם חמאה/מרגרינה
½ כוס סוכר
2 ביצים
1 שקית אבקת אפייה
2 כוסות קמח
לבלילת אגוזים:
¾ כוס סוכר
1 חב' שמנת מתוקה
2 כפות דבש/סילאן
1 כוס אגוזי מלך
אופן ההכנה
בצק:
1. מערבבים סוכר עם החמאה/מרגרינה,מוסיפים ביצים ומוסיפים קמח עם אבקת אפיה ומערבלים במיקסר.
2. מכינים כדור מהבצק ומעבירים למקרר עד סיום הכנת הבלילה.
לבלילה:
3.שופכים את הסוכר למחבת וממתינים שיהפוך לקרמל (זהירות חם מאד)
4.עד שהסוכר נמס והופך לחום לוקח כ 10 דקות.
5.אחרי שהסוכר נמס לגמרי בזהירות! לאט לאט לשפוך לבלילה את השמנת המתוקה ולערבב.
6.להוסיף דבש/סילאן ולערבב בזהירות.
7.מוסיפים את האגוזים לבלילה ומערבבים, נותנים לזה עוד 2-3 דקות ,מכבים את האש ומצננים כ 15 דקות.
8.מחלקים את הבצק לשלושה כדורים ,משתמשים ב 2/3 לריפוד התבנית קפיצית/פאי נשלף בבצק.
9.שופכים את הבלילת האגוזים לתבנית.
10. 1/3 הנותר של הבצק מרדדים ומכסים את העוגה.
11. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180°c למשך 25-20 דקות.
12. מצננים מקשטים באבקת סוכר ומגישים
בתיאבון
מגיש:
מקור: נסטיה
שתף את המתכון
