חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת אגוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה מדהימה וטעימה מאד אך דורשת השקעה לא קטנה...
עוגת אגוזים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה מדהימה וטעימה מאד אך דורשת השקעה לא קטנה...
הוראות הכנה
מרכיבים
בצק:
200 גרם חמאה/מרגרינה
½ כוס סוכר
2 ביצים
1 שקית אבקת אפייה
2 כוסות קמח
לבלילת אגוזים:
¾ כוס סוכר
1 חב' שמנת מתוקה
2 כפות דבש/סילאן
1 כוס אגוזי מלך
אופן ההכנה
בצק:
1. מערבבים סוכר עם החמאה/מרגרינה,מוסיפים ביצים ומוסיפים קמח עם אבקת אפיה ומערבלים במיקסר.
2. מכינים כדור מהבצק ומעבירים למקרר עד סיום הכנת הבלילה.
לבלילה:
3.שופכים את הסוכר למחבת וממתינים שיהפוך לקרמל (זהירות חם מאד)
4.עד שהסוכר נמס והופך לחום לוקח כ 10 דקות.
5.אחרי שהסוכר נמס לגמרי בזהירות! לאט לאט לשפוך לבלילה את השמנת המתוקה ולערבב.
6.להוסיף דבש/סילאן ולערבב בזהירות.
7.מוסיפים את האגוזים לבלילה ומערבבים, נותנים לזה עוד 2-3 דקות ,מכבים את האש ומצננים כ 15 דקות.
8.מחלקים את הבצק לשלושה כדורים ,משתמשים ב 2/3 לריפוד התבנית קפיצית/פאי נשלף בבצק.
9.שופכים את הבלילת האגוזים לתבנית.
10. 1/3 הנותר של הבצק מרדדים ומכסים את העוגה.
11. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180°c למשך 25-20 דקות.
12. מצננים מקשטים באבקת סוכר ומגישים
בתיאבון
מגיש: ira masler
מקור: נסטיה
שתף את המתכון