חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת אגסים הפוכה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה חמימה של אגסים בקרמל ודובדבנים, שמכינים בקלות ובסוף הופכים. br הדובדבנים החמוצים, שטעמם מתאזן היטב עם מתיקות brהקרמל.
עוגת אגסים הפוכה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה חמימה של אגסים בקרמל ודובדבנים, שמכינים בקלות ובסוף הופכים. br הדובדבנים החמוצים, שטעמם מתאזן היטב עם מתיקות brהקרמל.
הוראות הכנה
מרכיבים
תבנית בקוטר 20 ס"מ
לאגסים בקרמל:
1 כוס (140 גרם) סוכר
2 כפות (40 גרם) חמאה
4 אגסים בשלים, קלופים וחצויים
לעוגה:
2 ביצים גדולות
100 גרם סוכר
200 מ"ל ריוויון
50 גרם חמאה
200 גרם קמח תופח
½ כוס דובדבנים משומרים בסירופ, מסוננים
אפשרויות להגשה:
קצפת, שמנת חמוצה, גלידת ווניל
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180°c ).
מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2. האגסים בקרמל: שמים את הסוכר במחבת ומחממים על להבה בינונית, עד שהוא נמס,
כ-5 דקות. מבשלים בלי לערבב עוד כמה דקות, רק עד שהוא הופך לקרמל בצבע ענברי כהה.
מוסיפים את החמאה, מחכים קצת עד שהיא נמסה, מוסיפים את האגסים, מכסים את
המחבת ומבשלים אותם בקרמל 5 דקות מכל צד, או עד שהם מתקרמלים היטב, כלומר,
נספגים בקרמל. מסירים מהכיריים.
3. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים כמה דקות, לקרם תפוח. מוסיפים
את הריוויון והחמאה המומסת ומקציפים עוד דקה. מוסיפים פנימה את הקמח ומערבבים
ידנית רק עד שהוא נטמע בעיסה והיא אחידה.
4. מסדרים את האגסים בתבנית במעגל, עם הצד העגול כלפי מטה. מפזרים ביניהם את
הדובדבנים. יוצקים מלמעלה את העיסה ומורחים אותה במרית כדי שתהיה שכבה אחידה.
אופים 20-25 דקות, עד שהעוגה יציבה למגע וזהובה.
5. מוציאים מהתנור ומשהים כמה דקות. הופכים בזהירות, מצננים קלות, ומגישים-
אפשר עם קצפת, שמנת או גלידה.
מגיש: ענבל ליעד
מקור:
שתף את המתכון