הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
275 גרם חמאה רכה
250 גרם אבקת סוכר
4 ביצים
250 גרם קמח
1 כפית אבקת אפיה
לאפרסקים:
6 אפרסקים חצויים לאורכם, מגולענים.
30 גרם חמאה
חצי כוס סוכר
2 כפות ברנדי
1 כפית תמצית וניל.
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל- 180 מעלות צלסיוס.
1. שמים את החמאה ואבקת הסוכר בקערת המערבל ומערבלים עד שהתערובת תפוחה וקטיפתית למראה. מוסיפים ומערבבים את הביצים , אחת,אחת עד שהן נבלעות בתערובת.בכלי נפרד מנפים את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים לקערת המערבל. מערבלים לעיסה חלקה ומקררים.
2. להכנת האפרסקים: שמים את החמאה, הברנדי, הסוכר ותמצית הוניל במחבת רחבה.מניחים את חצאי האפרסקים במחבת עם צידם החתוך כלפי מטה ומבשלים על להבה גבוהה כ-3 דקות. הופכים את האפרסקים וממשיכים לבשל עוד דקה.
3.מסדרים את האפרסקים בתחתית תבנית אפיה (קוטר 24 ס"מ)בחלוקה שווה מסביב, כשהצד החתוך כלפי מעלה.
4. מורחים , בעזרת כף שטוחה רטובה, את הבצק בזהירות על האפרסקים שבתבנית (לשמור שלא יתהפכו) בשכבה אחידה בעובי כ- 2-3 ס"מ.
5. אופים 25 דק' ב-180 מעלות עד שהבצק יציב לגמרי.
6. מוציאים מן התנור ומחכים 10 דקות לקרור. מכסים את התבנית בצלחת הגשה שטוחה מחזיקים את הצלחת צמודה לתבנית והופכים את התבנית עם הצלחת. העוגה נשארת על הצלחת.
מגיש:
מקור: ידיעות אחרונות
שתף את המתכון
