חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


עוגת אפרסקים הפוכה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה פשוטה ומצויינת לארוח. אם מסדרים את האפרסקים החצויים בחלוקה שווה במעגלים - brהיא יוצאת חגיגית.
עוגת אפרסקים הפוכה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

עוגה פשוטה ומצויינת לארוח. אם מסדרים את האפרסקים החצויים בחלוקה שווה במעגלים - brהיא יוצאת חגיגית.
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק:
275 גרם חמאה רכה
250 גרם אבקת סוכר
4 ביצים
250 גרם קמח
1 כפית אבקת אפיה
לאפרסקים:
6 אפרסקים חצויים לאורכם, מגולענים.
30 גרם חמאה
חצי כוס סוכר
2 כפות ברנדי
1 כפית תמצית וניל.
אופן ההכנה
לחמם את תנור האפיה ל- 180 מעלות צלסיוס.
1. שמים את החמאה ואבקת הסוכר בקערת המערבל ומערבלים עד שהתערובת תפוחה וקטיפתית למראה. מוסיפים ומערבבים את הביצים , אחת,אחת עד שהן נבלעות בתערובת.בכלי נפרד מנפים את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים לקערת המערבל. מערבלים לעיסה חלקה ומקררים.
2. להכנת האפרסקים: שמים את החמאה, הברנדי, הסוכר ותמצית הוניל במחבת רחבה.מניחים את חצאי האפרסקים במחבת עם צידם החתוך כלפי מטה ומבשלים על להבה גבוהה כ-3 דקות. הופכים את האפרסקים וממשיכים לבשל עוד דקה.
3.מסדרים את האפרסקים בתחתית תבנית אפיה (קוטר 24 ס"מ)בחלוקה שווה מסביב, כשהצד החתוך כלפי מעלה.
4. מורחים , בעזרת כף שטוחה רטובה, את הבצק בזהירות על האפרסקים שבתבנית (לשמור שלא יתהפכו) בשכבה אחידה בעובי כ- 2-3 ס"מ.
5. אופים 25 דק' ב-180 מעלות עד שהבצק יציב לגמרי.
6. מוציאים מן התנור ומחכים 10 דקות לקרור. מכסים את התבנית בצלחת הגשה שטוחה מחזיקים את הצלחת צמודה לתבנית והופכים את התבנית עם הצלחת. העוגה נשארת על הצלחת.
מגיש: amitsur
מקור: ידיעות אחרונות
שתף את המתכון